Stellaninsalva - recensioner

Den snabba läkande effekten av detta 3% stellanin är enligt min mening mycket tveksamt. Åtminstone inte en mycket djup nötning på pannan, han kunde inte läka snabbt, och det är svårt att förvänta sig en reparativ effekt från ett typiskt antiseptiskt medel med jod, även om tillverkaren placerar det i handboken som ett "vävnadsregenereringsstimulerande medel". Tja, till skillnad från stellanin-PEG, är det bara ett vaselinbaserat stellanin, även om det inte dränerar från såret. För att läka sår och nötningar är det enligt min mening mycket effektivare att använda solcoseryl / actovegin, methyluracil och bepanten plus

Den snabba läkande effekten av detta 3% stellanin är enligt min mening mycket tveksamt. Åtminstone inte en mycket djup nötning på pannan, han kunde inte läka snabbt, och det är svårt att förvänta sig en reparativ effekt från ett typiskt antiseptiskt medel med jod, även om tillverkaren placerar det i handboken som ett "vävnadsregenereringsstimulerande medel". Tja, till skillnad från stellanin-PEG, är det bara ett vaselinbaserat stellanin, även om det inte dränerar från såret. För att läka sår och nötningar är det enligt min mening mycket effektivare att använda solcoseryl / actovegin, methyluracil och bepanten plus

Hej allihopa! Jag trodde aldrig att detta skulle hända mig. Sommaren 2017 åkte min familj och min väns familj "vild" till Svarta havet, bodde i tält och lagade mat på en gasspis. Och en dag, när jag lagade mat, bryts gasslangen av spisen, en fackla blinkar, min vän och jag brändes illa (det fanns bara badbyxor från våra kläder) och flip-flops på benen. En ambulans tog oss till sjukhuset, jag brände i vänster arm och ben, bröstet, min väns tillstånd är mycket värre, han var kvar på sjukhuset, och jag undertecknade en vägran och på en dag togs jag hem, alla bandagerade, där såren behandlades i 2 dagar jodpyron. Apoteket där vi köpte läkemedlen rekommenderade oss att testa Stellanin-PEG-salvan. Vi köpte ett rör för testning, salvan måste appliceras på bandaget och sedan placeras det på plats. läs mer brännskador (såren var våta och salvan passade inte bra) salva konsumtion - ett halvt rör. Smärtan minskade, en dag senare avlägsnades bandaget - såret såg lite bättre ut jämfört med andra områden, vi bestämde oss för att helt byta till denna salva. Dess konsumtion under behandlingen är 1 rör i 2 dagar i en månad, varefter jag gick till jobbet. För dem som tvivlar - det finns bilder på brännskador före och efter behandling med denna salva. Tveka inte - det hjälper, det är kontrollerat! Alexander.

Hej allihopa! Jag trodde aldrig att detta skulle hända mig. Sommaren 2017 åkte min familj och min väns familj "vild" till Svarta havet, bodde i tält och lagade mat på en gasspis. Och en dag, när jag lagade mat, bryts gasslangen av spisen, en fackla blinkar, min vän och jag brändes illa (det fanns bara badbyxor från våra kläder) och flip-flops på benen. En ambulans tog oss till sjukhuset, jag brände i vänster arm och ben, bröstet, min väns tillstånd är mycket värre, han var kvar på sjukhuset, och jag undertecknade en vägran och på en dag togs jag hem, alla bandagerade, där såren behandlades i 2 dagar jodpyron. Apoteket där vi köpte läkemedlen rekommenderade oss att testa Stellanin-PEG-salvan. Vi köpte ett rör för testning, salvan måste appliceras på ett bandage och applicerades sedan på brännplatsen (såren var våta och salvan passade inte bra), konsumtionen av salvan var ett halvt rör. Smärtan minskade, en dag senare avlägsnades bandaget - såret såg lite bättre ut jämfört med andra områden, vi bestämde oss för att helt byta till denna salva. Dess konsumtion under behandlingen är 1 rör i 2 dagar i en månad, varefter jag gick till jobbet. För dem som tvivlar - det finns bilder på brännskador före och efter behandling med denna salva. Tveka inte - det hjälper, det är kontrollerat! Alexander.

Min man brände mycket illa sin hand från handled till armbåge med vätska från kylaren.

Först var det flera blåsor på handen och två dagar senare mot bakgrund av behandling med levomekolsalva och d-panthenolspray, vilket hjälpte mycket att lindra svullnad och inflammation, och bedövade också brännstället, den tunna huden exfolierade och de första små bubblorna fylldes med vätska som bildades under den. som senare smälte samman till en stor tät bubbla.

Bubblan måste punkteras. Efter öppningen rekommenderade läkaren att behandla det öppna såret med vattenbaserad klorhexidin och applicera sedan ett bandage med stellanin-peg salva under en dag..

Salvan i apoteket kostade 455 rubel, salvens vikt var 20 gram. Genom sin konsistens är den ganska tjock, färgen är röd-orange (på grund av joden som ingår i dess sammansättning). Den appliceras och distribueras. lätt att läsa.

När det applicerades för första gången på ett öppet behandlat sår var det något varmt. Du måste applicera i ett tätt lager, sätt ett bandage ovanpå, förvara det i en dag. Applicera endast på torr hud. Om såret gråter, applicera sedan direkt på bandaget och applicera på såret.

I allmänhet, när vi tog bort bandaget, läktes såret praktiskt taget. Mannen sa att han kände att ny hud växte, hans hand skrapade.
Det hjälper också till att förhindra ärrbildning..

Salvan lagras vid rumstemperatur.

Jag lägger till ett foto efter 3 dagars behandling. Efter de läskiga bubblorna som spricker och skalar av har ny rosa hud redan vuxit.

Min man brände mycket illa sin hand från handled till armbåge med vätska från kylaren.

Först var det flera blåsor på handen och två dagar senare mot bakgrund av behandling med levomekolsalva och d-panthenolspray, vilket hjälpte mycket att lindra svullnad och inflammation, och bedövade också brännstället, den tunna huden exfolierade och de första små bubblorna fylldes med vätska som bildades under den. som senare smälte samman till en stor tät bubbla.

Bubblan måste punkteras. Efter öppningen rekommenderade läkaren att behandla det öppna såret med vattenbaserad klorhexidin och applicera sedan ett bandage med stellanin-peg salva under en dag..

Salvan i apoteket kostade 455 rubel, salvens vikt var 20 gram. Genom sin konsistens är den ganska tjock, färgen är röd-orange (på grund av joden som ingår i dess sammansättning). Lätt att applicera och sprida.

När det applicerades för första gången på ett öppet behandlat sår var det något varmt. Du måste applicera i ett tätt lager, sätt ett bandage ovanpå, förvara det i en dag. Applicera endast på torr hud. Om såret gråter, applicera sedan direkt på bandaget och applicera på såret.

I allmänhet, när vi tog bort bandaget, läktes såret praktiskt taget. Mannen sa att han kände att ny hud växte, hans hand skrapade.
Det hjälper också till att förhindra ärrbildning..

Salvan lagras vid rumstemperatur.

Jag lägger till ett foto efter 3 dagars behandling. Efter de läskiga bubblorna som spricker och skalar av har ny rosa hud redan vuxit.

Jag har åderbråck i ungefär 14 år. Trofiska sår i ungefär fem år. Den som står inför detta kommer att förstå mig hur hemskt det är, särskilt på insidan av underbenet. Så jag försökte förmodligen alla salvor och geler som finns på apoteket, det hjälpte inte mycket. I början av 2017 läste jag i någon artikel på Internet om ett sådant läkemedel som "Stellanin-PEG", jag bestämde mig för att ta det. Och nu: efter ungefär ett år läktes mitt sår på mitt vänstra ben helt och lämnade bara torra små keratiniserade hudområden - det finns ungefär fyra av dem. Varför det tog så lång tid att läka berodde på att såret var cirka fem centimeter i diameter. Jag var då desperat. I mars kommer jag att opereras - flebektomi. Jag förberedde mig helt för det - praktiskt taget " avlägsnade " såret med Stellanin. Jag satte en salva på såret och fastnade med Cosmopore (10. Läs 8 mer) för dagen och natten. Under den sista månaden på natten har jag inte applicerat Cosmopor alls utan bara smurt med ett läkemedel (Solcoseryl) för att mildra resterna av keratiniserad hud. Men jag är mycket tacksam mot Stellanin och rekommenderar honom till alla. Förresten, rättfärdigar sig priskvaliteten.

Jag har åderbråck i ungefär 14 år. Trofiska sår i ungefär fem år. Den som står inför detta kommer att förstå mig hur hemskt det är, särskilt på insidan av underbenet. Så jag försökte förmodligen alla salvor och geler som finns på apoteket, det hjälpte inte mycket. I början av 2017 läste jag i någon artikel på Internet om ett sådant läkemedel som "Stellanin-PEG", jag bestämde mig för att ta det. Och nu: efter ungefär ett år läktes mitt sår på mitt vänstra ben helt och lämnade bara torra små keratiniserade hudområden - det finns ungefär fyra av dem. Varför det tog så lång tid att läka berodde på att såret var cirka fem centimeter i diameter. Jag var då desperat. I mars kommer jag att opereras - flebektomi. Jag förberedde mig helt för det - praktiskt taget " avlägsnade " såret med Stellanin. Jag satte en salva på såret och fastnade det med Cosmopore (10 x 8) under dagen och natten. Under den sista månaden på natten har jag inte applicerat Cosmopor alls utan bara smurt med ett läkemedel (Solcoseryl) för att mildra resterna av keratiniserad hud. Men jag är mycket tacksam mot Stellanin och rekommenderar honom till alla. Förresten, rättfärdigar sig priskvaliteten.

Saprygin A.B.

En fråga ställdes på webbplatsen:

Jag försöker behandla ett trofiskt sår med Stellanin PEG-salva. I beskrivningen av hennes handlingar står det att hon torkar såret, jag kan inte se detta. Jag har smurit den i 6 dagar, men resultatet kan sägas vara 0. Vad rekommenderar du att göra nästa? Ska jag använda Stellaninsalva?
Saprygin Anatoly Borisovich
06.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
Jag är ledsen att vara sen med svaret.
Ange var ditt trofiska sår finns, dess storlek och när det bildades? Fester det eller inte?
Vi försöker snabbt svara på din fråga.
Med vänliga hälsningar, LLC "Läkemedel"
08.10.2014

Hallå!
Såret ligger på insidan av benet i området för fotband. Jag har haft ett magsår i över ett år. Det fanns en bit av något slag, jag kammade det, ett sår bildades. Han behandlade med allt han kunde: proteox-TM, multiferm, olika andra salvor. Såret var ungefär 5 mm stort, i år vilade jag på havet, tog vätesulfidbad och lera. Allt verkade vara bra, jag uttryckte det fel, det fanns ett sår, det läkte inte, men det störde mig inte mycket och ökade inte i storlek. Efter att ha kommit hem, efter en tid, började smärtan började jag använda Proteox-TM igen, men såret växte bara och nu är det ungefär 3,5 x 3,5 cm stort. Det gör ont hela tiden, särskilt på natten. Jag började använda stellanin PEG, en stark brännande känsla, men jag tål det. Huden verkar torka ut, men såret stängs inte helt. Vad jag ska göra nu vet jag inte, kanske kan du ge råd. Ja, jag accepterar också Venarus. Det verkar inte finnas några purulenta sektioner, men det finns ingen fullständig läkning heller.
Tack på förhand för rådet.
08.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
I ditt fall (det finns inga purulenta sektioner) är det bättre att använda Stellanin 3% salva. Denna salva har vaselin som fyllmedel och det finns ingen smärta vid användning. Stellanin-PEG-salva innehåller polyetylenglykol (PEG) som fyllmedel. Den har en hög osmotisk potential och är avsedd för purulenta sår. Samtidigt är den aktiva substansen i sig (1,3-dietylbensimidosoliumtriiodid - Stellanin) närvarande i alla salvor i samma mängd.
P.S. Var noga med att genomföra en undersökning, kanske har du skadade nerver på platsen för bettet eller har någon av de samtidiga sjukdomarna: kronisk venös insufficiens eller höga blodsockernivåer etc. Om de skadliga faktorerna inte elimineras, kommer det alltid att finnas risk för att det uppstår igen efter sårläkningen..
08.10.2014

Ja, jag har åderbråck och högt socker. Men ändå, åtminstone en kort stund, bör såret stängas. Och det stänger inte förrän i slutet.
08.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
I ditt fall (åderbråck och högt socker) bör Stellanin hjälpa till. Det viktigaste är att artärerna inte skadas (i detta fall utför kirurgen bypass-ympning av kärlen). Och Stellanin utför bra regenerering av kapillärer (små fartyg). Låt oss veta i vilken stad du bor?
08.10.2014

Tack så mycket för samrådet, jag hoppas att din mirakel salva hjälper! Jag bor i Dzerzhinsk, Nizhny Novgorod-regionen. Tack igen!
08.10.2014 Kära Anatoly Borisovich!
Har du möjlighet att fotografera magsåret och skicka det till oss via e-post? För vår del skickar vi dig Stellaninsalva 4 rör (gratis, som prover). I ditt fall (åderbråck och högt socker) kan behandlingen ta upp till 4-6 veckor. Efter avslutad behandling tar du ett nytt foto och ger det till oss. Håller du med?
Obs! Alla fotografier måste tas från samma vinkel, från samma avstånd. En linjal måste placeras nära sårytan.
08.10.2014

Jag håller med. Hur man skickar bilder ?
09.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
Bilder kan skickas via e-post genom att bifoga en fil med ett foto till brevet.
09.10.2014

Uppfattat. Jag försöker ta bilder på kvällen och imorgon skickar jag dig.
09.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
Bilderna mottogs, var du ska skicka dig Stellaninsalva?
09.10.2014

Min adress: 606031, Dzerzhinsk, Nizhny Novgorod-regionen, st. *** 11 B, apt. ***. Saprygin A.B. Tack på förhand.
10.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
Salvan skickades till dig den 11 oktober 2014 med rysk post (rekommenderad post). Med postnummerets nummer kan du spåra leveransen av paketet (postkvitto i bifogad fil).
13.10.2014

Kära Anatoly Borisovich!
Stellaninsalva levererades till dig?
24.10.2014

Ja. Tack så mycket. Jag använder den, jag smörjer den. Resultaten finns redan, men ännu inte vad vi skulle vilja. Smärtan avtar inte. Jag sover bara med smärtstillande medel. Såren på sidorna stängdes. Men det centrala (huvud) är inte. Den är täckt med en gul skorpa och vad som inte syns under den. Men att döma av smärtan är det inte så bra än. Vi kommer att fortsätta att behandla. Vi får se. Hoppas på det bästa. Återigen tack för salvan!
10.24.2014 Kära Anatoly Borisovich, hej! Hur går din behandling? Det centrala (huvud) såret började minska? Smärtan fortsätter eller börjar avta?
Med vänliga hälsningar, Pharmpreparat LLC 26/11/2014

Hallå! Behandlingen går långsamt. Det centrala såret minskar inte i diameter, det läker på något sätt från insidan. Den gula skorpan har ännu inte lossnat. Det är väldigt lite kvar. Av någon anledning försvinner inte de smärtsamma känslorna, även om smärtan på något sätt har blivit annorlunda, har den blivit blandad med klåda. Huden runt hela behandlingsområdet är mycket kliande. I allmänhet är bilden mycket bättre än den var innan salvan applicerades. Jag hoppas att allt kommer att vara stängt om en månad. Tack så mycket för en sådan medicin. Av någon anledning finns det inga balsam till försäljning någonstans. Har du kontaktat alla stora apotekskedjor, de svarar att det finns salva, men det finns inga balsam? Tack igen!
Med vänliga hälsningar, Saprygin A.B. 2014-11-26 Kära Anatoly Borisovich!
1) Om smärtan blandas med klåda och huden kliar mycket betyder det att regenereringsprocessen fortskrider framgångsrikt. Nervslut började återhämta sig.
2) Vi stoppade produktionen av balsam sommaren 2014. Nu producerar vi bara salvor, för salva är effektivare. Till skillnad från balsam innehåller salvan dessutom Dimexide, som levererar ämnet djupt in i de drabbade vävnaderna..
Med vänliga hälsningar, Pharmpreparat LLC 26/11/2014

- Såret är stängt, jag mår bra. Tack så mycket för en sådan salva! Om inte för henne vet jag inte vad jag skulle ha gjort. Jag försökte både folkmedicin och miraklet med sårläkningsservetter, ingenting hjälpte. Men Stellanin är bara ett MIRACLE. Tack igen. Jag letar efter fler tacksamhetsord och jag kan inte hitta sådana ord, för det är helt enkelt omöjligt att uttrycka min tacksamhet i ord! Den som var i mina skor kommer att förstå mig (såret var ständigt sjuk, särskilt på natten)! Återigen, tack så mycket.

Stellanin ®: recensioner

Officiell webbplats för företaget RLS ®. Hem Encyklopedi av läkemedel och farmaceutiskt sortiment av varor från det ryska Internet. Läkemedelsförteckning Rlsnet.ru ger användare tillgång till instruktioner, priser och beskrivningar av läkemedel, kosttillskott, medicintekniska produkter, medicintekniska produkter och andra varor. Farmakologisk referensbok innehåller information om sammansättning och form av frisättning, farmakologisk verkan, indikationer för användning, kontraindikationer, biverkningar, läkemedelsinteraktioner, metod för läkemedelsadministrering, läkemedelsföretag. Läkemedelsreferensboken innehåller priser på läkemedel och läkemedelsmarknadsvaror i Moskva och andra Rysslandsstäder.

Det är förbjudet att överföra, kopiera, distribuera information utan tillstånd från LLC "RLS-Patent".
När man citerar informationsmaterial som publiceras på sidorna på webbplatsen www.rlsnet.ru krävs en länk till informationskällan.

Många fler intressanta saker

© REGISTRERING AV RUSSIA ® RLS ®, 2000-2020.

Alla rättigheter förbehållna.

Kommersiell användning av material är inte tillåten.

Information avsedd för vårdpersonal.

Stellaninsalvrecensioner

© 2007-2020, LLC "Pharmpreparat"
Alla rättigheter till material på webbplatsen skyddas i enlighet med Ryska federationens lagstiftning. När du använder något av resursmaterialet krävs en direktlänk.


Efter operationen på platsen där sfinktern var placerad bildades ett stort djupt sår som enligt läkarna var tvungen att läka under mycket lång tid...

Såret är stängt, jag mår bra. Tack så mycket för en sådan salva! Om inte för henne vet jag inte vad jag skulle ha gjort. Jag försökte både folkmedicin och miraklet med sårläkningsservetter, ingenting hjälpte. Men Stellanin är bara ett MIRACLE. Tack igen. Jag letar efter fler tacksamhetsord och jag kan inte hitta sådana ord, för det är helt enkelt omöjligt att uttrycka min tacksamhet i ord! Den som var i mina skor kommer att förstå mig (såret var ständigt sjuk, särskilt på natten)! Återigen ett stort TACK. (Jag hade ett sår i mer än ett år, på insidan av benet mitt i ledbandet, som mäter 3,5 x 3,5 cm).

Att jag rörde maneterna insåg jag genast. Hela dagen brann min hand i ordets bokstavliga mening, det känns som att den kokades i kokande vatten eller stekades över kol. Jag var tvungen att dricka smärtstillande medel. Snart började brännskadorna fyllas med vätska och svälla. I en lokal butik fick jag råd om någon form av salva, men dess användning hjälpte inte. När jag återvände till mitt hemland behandlades jag i en och en halv månad, men min hand förbättrades inte. Jag började redan förtvivla. En gång på Internet kom jag över en webbplats tillägnad Stellanin. Efter två veckors bandage med Stellanin PEG-salva gick min hand bort !! "

I november 2015 utvecklade min mamma nekros i hälområdet. Hon ligger sjuk, hennes ben böjer sig inte, hela tiden är hon böjd vid knäet. Efter 2 månaders absolut ineffektiv behandling och rädslan från kirurgen att benet kanske måste amputeras rusade jag till Internet.

Maria S., Moskva Granskning i sin helhet se här http://prozdo.ru/stellanin/

I januari behandlade jag bronkit och gjorde inandningar, knackade över en skål med kokande vatten, brände hela mitt bröst från nacken till bröstkörtlarna. I akutmottagningen diagnostiserade läkaren brännskadorna på 1 och 2 grader, öppnade blåsorna och applicerade ett bandage med furacilinsalva. Resultatet var ett stort sår på hela bröstet, allt skadades under bandaget. Jag ringde till min syster, berättade om min nödsituation och klagade på att jag blev ännu värre efter att kirurgen avbröt blåsorna från brännskadorna. Min syster kom genast och tog med sig röret med Stellanin och sa - "Det här är vad du behöver, det kan inte bli bättre." Själv hade hon nyligen behandlat sin son, han hade sår i ansiktet. Jag hittade webbplatsen för detta företag på Internet, läste den och bestämde mig för att prova.

Första gången jag smordade det, fick jag panik - det gjorde ont mycket, det sved fruktansvärt. Jag trodde att jag brände såret ännu mer och ringde till min syster. Hon lugnade, sa att detta händer med stora sår, det kommer inte att skadas och måste tolereras. Jag hade trots allt ett enormt sår för hela halsen och vänster bröst. Efter 10 minuter försvann obehaget och till och med smärtan från brännskadorna sjönk..

Jag smorde den som i instruktionerna två gånger på morgonen och på kvällen, täckte den med 5 lager gasbind och fixade den med ett gips. Efter två veckor läktes det avvecklade området och bröstet - ytterligare en vecka senare. Jag var väldigt rädd att pigmenteringen skulle förbli, trots allt drabbades området av mycket känslig hud. Men det läkte perfekt, som om det inte fanns någon brännskada! Endast en liten mörkare kvar på bröstkörteln. Om jag smetade på något annat längre skulle det inte finnas något sådant resultat, det här är 100%.

Stort tack till alla som uppfann ett sådant utmärkt verktyg.!

Olga, Rostov vid Don

Stellaninsalva fördes till mig av bekanta från Rostov. Med hjälp av Stellanin läktes ett trofiskt sår på vänster ben framgångsrikt under 2 månaders användning och stör mig inte längre, se foto>.

På fyra veckor läks 5 små sår (1 till 5 cm i diameter). Tack för en sådan medicin. Allt det bästa för dig. se foto>

Stellanin-PEG

Stellanin-PEG: bruksanvisning och recensioner

Latinskt namn: Stellanin-PEG

Aktiv ingrediens: dietylbensimidazoliumtriiodid (diaetylbensimidasolium-tryiodid)

Tillverkare: Pharmaceutical, LLC (Ryssland)

Beskrivning och fotouppdatering: 2018-10-26

Priser på apotek: från 380 rubel.

Stellanin-PEG - ett läkemedel för extern användning, stimulerar vävnadsregenerering.

Släpp form och komposition

Stellanin-PEG finns i form av en salva för extern användning 3%: en mörkbrun massa med en karakteristisk lukt med låg intensitet (20 g vardera i aluminiumrör, i en kartong 1 rör).

10 g salva innehåller:

  • aktiv substans: 1,3-dietylbensimidazoliumtriiodid - 0,3 g;
  • hjälpämnen: polyvinylpyrrolidon med låg molekylvikt (povidon K-17), makrogol 400 (polyetylenglykol 400, polyetylenoxid 400), makrogol 1500 (polyetylenglykol 1500, polyetylenoxid 1500), dimetylsulfoxid (dimexid).

Farmakologiska egenskaper

Farmakodynamik

Stellanin-PEG är en salva som förbättrar vävnadsregenerering, har antimikrobiell och antiinflammatorisk aktivitet.

Läkemedlets verkningsmekanism beror på den antibakteriella egenskapen hos aktiv jod, som är en del av 1,3-dietylbensimidazoliumtriiodid. Genom att inaktivera enzymproteiner från bakterier och proteiner från bakterieväggen undertrycker aktiv jod deras syntes.

Den uttalade antimikrobiella effekten av salvan skyddar sårytorna från infektion.

Vid behandling av purulenta sår säkerställer salvens höga osmotiska potential evakueringen av de separerade purulenta massorna från sårfelet..

Farmakokinetik

Läkemedlets terapeutiska koncentration är endast närvarande i såret. Systemisk absorption av den aktiva substansen sker inte ens när krämen appliceras på stora områden med nedsatt hudintegritet.

Indikationer för användning

  • liggsår, trofiska sår med en smittsam process;
  • akuta purulenta lesioner i huden och mjuka vävnader, inklusive behandling av sår, hydradenit, kokar, carbuncles, phlegmons, abscesser;
  • infekterade termiska brännskador på hud och mjuka vävnader av I - III grad;
  • purulenta komplikationer av postoperativa sår, som en ytterligare terapi för sprickor i huden, sår och stygn efter excision, episiotomi, koagulation;
  • snitt, nötning, repor, repor, sprickor.

Kontraindikationer

  • samtidig användning av radioaktivt jod;
  • adenom i sköldkörteln;
  • tyrotoxicos;
  • svår njursvikt
  • ålder upp till 18 år
  • Jag graviditet trimester;
  • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Enligt instruktionerna ska Stellanin-PEG användas med försiktighet hos patienter med kronisk njursvikt under graviditet II och III under graviditet, medan amning.

Instruktioner för användning Stellanin-PEG: metod och dosering

Stellanin-PEG-salva appliceras utvändigt genom att applicera ett tunt skikt (1,5–2 mm) på sårytan och fånga minst 5 mm frisk hud runt omkretsen under ett sterilt gasbind. Läkemedlet kan appliceras på en steril servett, sedan appliceras på såret och fixeras. Efter kirurgisk behandling av ett omfattande purulent sår bör dess hålighet fyllas löst med tamponger blötläggda i läkemedlet. I närvaro av fistulous passager injiceras gasbindurundor med salva i dem.

Om det är nödvändigt, för en mer tillförlitlig fixering av förbandet, är det tillåtet att använda ett självhäftande gips eller ett självhäftande bandage.

Rekommenderad frekvens av procedurer: 1-2 gånger om dagen, med högst 10 g salva. Varaktigheten av behandlingen är från 5 till 15 dagar.

Vid behandling av nötning, skär, repor, sprickor eller repor, bör de smörjas med ett tunt lager salva 2 gånger om dagen.

Bieffekter

I sällsynta fall kan klåda och hyperemi uppträda mot bakgrund av användningen av Stellanin-PEG-salva. Om symtom på allergiska reaktioner utvecklas bör du sluta använda salvan.

Överdos

Överdoseringssymtom är inte fastställda.

Oavsiktlig intag av salvan kan orsaka illamående eller kräkningar. I detta fall indikeras magsköljning och utnämning av symptomatisk behandling..

speciella instruktioner

Låt inte salvan komma på ögons slemhinnor. Om oavsiktlig kontakt med ögonen uppstår måste de sköljas noggrant med varmt vatten..

Läkemedlets antiseptiska aktivitet minskar i närvaro av pus, blod, fett. Sur och alkalisk miljö försvagar läkemedlets effekt.

Applicering under graviditet och amning

Utnämningen av läkemedlet Stellanin-PEG under graviditetens första trimester är kontraindicerat.

Försiktighet bör iakttas vid användning av salvan under graviditet II och III under graviditeten under amning.

Pediatrisk användning

Använd inte läkemedlet för att behandla barn under 18 år.

Med nedsatt njurfunktion

Användningen av salvan är kontraindicerad hos patienter med svår njursvikt..

Försiktighet bör iakttas vid kronisk njursvikt.

Läkemedelsinteraktioner

Samtidig användning av andra lokala antiseptiska medel innehållande kvicksilver, oxidanter, katjoniska ytaktiva medel, alkalier är kontraindicerat.

Analoger

Stellanin-PEG-analoger är Betadine (salva), Iodopiron, Iod-Ka (lösningar).

Villkor för lagring

Förvara utom räckhåll för barn.

Förvara vid en temperatur från 0 till 25 ° C, skyddad från fukt och ljus..

Hållbarhet - 2 år.

Villkor för utdelning från apotek

Tilldelas på recept.

Recensioner om Stellanin-PEG

Recensioner av Stellanin-PEG är extremt positiva, de bekräftar läkemedlets höga terapeutiska effekt vid behandling av inte bara mindre hudskador utan trofiska sår och djupa bundsår. Salvens höga regenererande egenskaper bidrar till den nästan fullständiga återställningen av huden efter komplexa brännskador, kokar, körfält. Patienter pekar på en snabb läkningsprocess, en minskning av inflammation och positiv dynamik från de allra första dagarna av salvan. Det finns smärtfrihet och frånvaro av spridning när salvan appliceras på sårytan.

Vissa patienter rapporterar att läkemedlet inte finns i deras regioner och att det är svårt att få det.

Pris för Stellanin-PEG på apotek

Priset för Stellanin-PEG per rör kan vara från 424 rubel.

Stellanin-PEG: priser på onlineapotek

Stellanin-PEG 3% salva för extern användning 20 g 1 st.

Utbildning: Rostov State Medical University, specialitet "Allmän medicin".

Information om läkemedlet är generaliserat, tillhandahålls i informationssyfte och ersätter inte de officiella instruktionerna. Självmedicinering är hälsofarligt!

Enligt forskning har kvinnor som dricker flera glas öl eller vin per vecka en ökad risk att utveckla bröstcancer..

Enligt statistik ökar risken för ryggskada på måndagar med 25% och risken för hjärtinfarkt - med 33%. var försiktig.

Om din lever slutade fungera skulle döden inträffa inom 24 timmar.

Mer än 500 miljoner dollar per år spenderas på allergidroger bara i USA. Du tror fortfarande att ett sätt att äntligen slå allergier kommer att hittas.?

74-åriga australiensiska bosättaren James Harrison har donerat blod cirka 1000 gånger. Han har en sällsynt blodgrupp vars antikroppar hjälper nyfödda med svår anemi att överleva. Således räddade australieren cirka två miljoner barn..

Även om en människas hjärta inte slår, kan han fortfarande leva under lång tid, vilket den norska fiskaren Jan Revsdal visade för oss. Hans "motor" stannade i fyra timmar efter att fiskaren gick vilse och somnade i snön.

Varje person har inte bara unika fingeravtryck utan också tungan.

Det antidepressiva medlet Clomipramine inducerar en orgasm hos 5% av patienterna.

I ett försök att få ut patienten går läkare ofta för långt. Så till exempel en viss Charles Jensen under perioden 1954 till 1994. överlevde över 900 operationer för att ta bort neoplasmer.

En utbildad person är mindre mottaglig för hjärnsjukdom. Intellektuell aktivitet bidrar till bildandet av ytterligare vävnad som kompenserar för de sjuka.

Arbete som en person inte gillar är mycket mer skadligt för hans psykiska än inget arbete alls.

Att le bara två gånger om dagen kan sänka blodtrycket och minska risken för hjärtinfarkt och stroke..

Vi använder 72 muskler för att säga även de kortaste och enklaste orden..

Under operationen spenderar vår hjärna en mängd energi som motsvarar en glödlampa på 10 watt. Så bilden av en glödlampa ovanför ditt huvud just nu en intressant tanke uppstår är inte så långt ifrån sanningen..

Våra njurar kan rengöra tre liter blod på en minut.

Åtgärder har vidtagits över hela landet för att minska mänsklig kontakt för att bromsa spridningen av COVID-19. Denna "sociala distansering" inkluderar eliminering av.